NOTICE Notice: This is an old thread and information may be out of date. The last post was 603 days ago. Please consider making a new thread.
Page 2 of 19 FirstFirst 12345612 ... LastLast
Results 21 to 40 of 365

Thread: ATI and NVIDIA updates

  1. #21
    Registered Abriel Nei's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    698
    Quote Originally Posted by ´goggo1peter View Post
    Any performance boost at RF2 Abriel ?
    I don't know, I don't have much time to race these days and rF2 is working fine anyway so I don't really test every driver to see if there is any difference in FPS. All I can say is that it works without problems.

  2. #22
    Banned DurgeDriven's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Sydney, AUSTRALIA
    Posts
    6,244

    MSI Afterburner Version v2.3.1

    http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

    * Now MSI Afterburner optionally allows you to detect VRM defaults without rebooting the PC
    * Added voltage control support for UEFI GOP BIOS for MSI R7970 Lightning Boost Edition series graphics cards
    * Now MSI Afterburner displays the list of assigned global hotkeys in “i” window
    * Now MSI Afterburner properties window is resizable to provide compatibility with low-resolution desktops (less than 1280x1024 with 100% DPI)
    *Added new “Enable hardware control and monitoring” option to compatibility properties. This option can be useful if you are using MSI Afterburner for framerate monitoring and videocapture only and don't want to risk suddenly overclocking your PC
    *Added NCT7511Y thermal sensors support to provide compatibility with future MSI graphics cards
    *Added workaround for possible VID rounding issues for all supported voltage generator models
    *Updated Italian localization
    * MSI On-Screen Display server has been upgraded to version 4.5.0. New version gives you the following improvements:
    1. Improved audio mixer architecture provides better extendibility and better audio tracks synchronization when mixing multiple audio tracks in one
    2. Push-To-Talk audio recording support. Now you can assign a hotkey for each audio stream and record unmuted audio only when the hotkey is pressed
    3. Updated German localization

  3. #23
    Registered ´goggo1peter's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Heidelberg
    Posts
    53
    @Ariel Nei
    Thx for info
    ---------------------------------------------------------------------------------
    I love those day when sex was safe and motorsport was dangerous

  4. #24
    Registered adaptable1's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    110
    Quote Originally Posted by Oldie View Post
    I get massive stuttering with nvidia 313..96
    I initially got some stuttering doing an express install, then I uninstalled and did a complete custom install, and the performance has been great since then. With 3 1080p monitors on a GTX680 4GB, I can max everything out at AA Level 4 and shadows on medium and get a decent frame rate (60+) doing laps on my own. Lime Rock looks amazing. Racing requires me to lower some of the settings to "high", but still looks and runs great. I'd love to be able to keep everything on "Full" including shadows, but I think it looks awesome now. I wonder how much optimization ISI can do vs. NVidia?

  5. #25
    Banned DurgeDriven's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Sydney, AUSTRALIA
    Posts
    6,244

  6. #26
    Registered Abriel Nei's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    698

  7. #27
    Newer Member Kaine's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    21
    hi
    I am not very happy with my performance here.
    have a 7970 VFX3D OC with a 2700k I7 8gb ram 64bit W7 and get with standard amd game settings (13.2 beta6) every thing maxed out hdr on
    about 60 fps with 1920x 1080
    this is what the system has loads :
    http://screencast.com/t/9fnShyXSNG
    gpu load is about 80 to 95% cpu as you can see in no way near by 100%
    does somebody have the same loads and frames with a comparable system?
    As soon as I go to tripple screen it gets horrible about 20 frames.
    will try to capture system behaviour tomorrow.
    on questions to the virtual cpus:
    This is a quadcore with virtual on (so I have 8 cores in W7), do you drive the system with just the 4 real cores or do you have virtual on as well?

  8. #28
    Registered MJP's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    UK
    Posts
    965
    I know some AMD users have got fps and gpu usage improvements from turning one or both of the reflection settings off.

    As for the hyperthreading, some people claim better fps/lower temps with it off, others say it makes no difference, I guess it's one of those things you have to try for yourself.

  9. #29
    Registered LowRider's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    73
    Nvidia 314.07 WHQL is out

  10. #30
    Registered Abriel Nei's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    698

  11. #31
    Banned DurgeDriven's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Sydney, AUSTRALIA
    Posts
    6,244

  12. #32
    Registered whitmore's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    311

    I also have this Vcard with I7-3820 low fps

    Quote Originally Posted by Kaine View Post
    hi
    I am not very happy with my performance here.
    have a 7970 VFX3D OC with a 2700k I7 8gb ram 64bit W7 and get with standard amd game settings (13.2 beta6) every thing maxed out hdr on
    about 60 fps with 1920x 1080
    this is what the system has loads :
    http://screencast.com/t/9fnShyXSNG
    gpu load is about 80 to 95% cpu as you can see in no way near by 100%
    does somebody have the same loads and frames with a comparable system?
    As soon as I go to tripple screen it gets horrible about 20 frames.
    will try to capture system behaviour tomorrow.
    on questions to the virtual cpus:
    This is a quadcore with virtual on (so I have 8 cores in W7), do you drive the system with just the 4 real cores or do you have virtual on as well?
    Display settings in the game report 680mb ram with my 7970 series card yet I have 3gig of ram on the card.

    Used to have set manualy the config file in RF1 to see all available video ram. Maybe RF2 is the same?
    I have not been able to find the config file in RF2 though.
    I too have poor frame rate like you.

  13. #33
    Newer Member Bruce Saltzman's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6
    Quote Originally Posted by whitmore View Post
    Display settings in the game report 680mb ram with my 7970 series card yet I have 3gig of ram on the card.

    Used to have set manualy the config file in RF1 to see all available video ram. Maybe RF2 is the same?
    I have not been able to find the config file in RF2 though.
    I too have poor frame rate like you.
    There are two Config.ini files that I found. I have the same card and changed the vid memory to 3072. However in the sim, the video settings still show 718. So the question remains as to how one makes the sim recognize the additional memory.

    I just checked and when rF Config is run. It changes the Config.ini file located in the Core directory back to 718. The Config.ini file in the UserData directory keeps the 3072 value, however is apparently not picked up by the sim.

  14. #34
    Registered ´goggo1peter's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Heidelberg
    Posts
    53
    ---------------------------------------------------------------------------------
    I love those day when sex was safe and motorsport was dangerous

  15. #35
    Registered ´goggo1peter's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Heidelberg
    Posts
    53
    deleted
    ---------------------------------------------------------------------------------
    I love those day when sex was safe and motorsport was dangerous

  16. #36
    Banned coops's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    aussie
    Posts
    1,600
    nvidia 320.00

  17. #37
    Banned coops's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    aussie
    Posts
    1,600
    320.14 nvidia

  18. #38
    Banned DurgeDriven's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Sydney, AUSTRALIA
    Posts
    6,244

  19. #39
    Registered nipzon's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Melbourne
    Posts
    173
    Quote Originally Posted by DurgeDriven View Post
    On triple screens this driver brightens up the one monitor much more than other monitors and it cannot be corrected. Had to go back to previous driver

  20. #40
    Banned DurgeDriven's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Sydney, AUSTRALIA
    Posts
    6,244
    Quote Originally Posted by nipzon View Post
    On triple screens this driver brightens up the one monitor much more than other monitors and it cannot be corrected. Had to go back to previous driver
    How about detailing your hardware ?

    Obviously not the case for all triple screens.

Page 2 of 19 FirstFirst 12345612 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •