NOTICE Notice: This is an old thread and information may be out of date. The last post was 2506 days ago. Please consider making a new thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Keyboard Not Working

  1. #1
    New Member vhpd085's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3

    Keyboard Not Working

    Would anyone have any ideas why my keyboard will not work in rfactor when trying to create a player name or save a controller set up.

    I've recently moved over to a new Win 7(64Bit) PC and have two new rFactor installs, one I've put in “C:\rFactor installs\rFactor” the other in “C:\Program Files(x86)\rFactor”

    I've double checked the BIOS settings, tried a PS2 and USB keyboard, and made sure I'm running as Administrator. It works fine in an other app I open and I can edit the plr files no problem, but when it comes to naming a new player or to save a controller set up – nothing. Have I missed something?

    (I seem to remember having this problem once, a hundred years ago, with GPL !!)

  2. #2
    New Member jgmonty's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4
    Hi, sounds like a file(s) security issue i.e. File(s) are flagged as read-only. When you are using rfactor on Win7, make sure you have full admin access, not just using an admin account. If you are have problems running rfactor, right-click the rfactor.exe and select "Run As Administrator..."

    In Vista, turing off UAC (user access control) usually does the trick. In Win7, I don't believe the UAC can be turned off completely, but there will be a slider to minimise the security level. As modifying the UAC effects your overall PC security, use with discretion (last resort)...

    I have found that not using the default install path "c:\program files\..." is preferred. Personally, I only ever install system type applications to "c:\program files\...", certainly never games.

    Hope this helps.

  3. #3
    It's a bug.

  4. #4
    New Member vhpd085's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3
    now the keyboard has started to work in one of my rFactor installs, but not the other

  5. #5
    ISI Staff Staff Tim Wheatley's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    USA (Central)
    Posts
    10,752
    I think there is probably something open behind rFactor back in Windows, maybe a security question and your keyboard is working on that. Try running rFactor in Window mode and see if you can see something else open.

  6. #6
    New Member vhpd085's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3
    Well I've been away working for three days and have come back to find everything working, so I'm none the wiser ! It seems to have fixed itself. But thanks very much everyone for all the help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •